Strömberg, Åke (1916-____)

Strömberg, Åke, 1939, Det röda fönstret - detektivroman
TILL SALU
Mejla mig direkt till adressen som du finner i vänsterkanten, om du vill köpa boken, så kan vi troligen komma överens om ett pris.
OBS: Det går ej att kopiera mejl-adressen, eftersom den är inlagd som en bild, utan du måste själv skriva in adressen till ditt mejlprogram.

Skick - se bilden.

Förlag:
Albert Bonniers Förlag (Stockholm)
Tryck:
Alb. Bonniers Boktryckeri, Stockholm 1939
Bindning:
Häftad
Format:
128 x 195 x 19 mm
Omfång:
242+1 sidor
Omslagsillustration:
signerad "Hjortquist"

Förlagets text:
DET RÖDA FÖNSTRET
En svensk detektivroman

och vad mera är, en svensk detektivroman som har både kultur, stil och fyndighet. Man kan kanske märka att Åke Strömberg läst sin Dorothy Sayers, men om något plagiat kan man absolut inte tala, i synnerhet som handlingen och dess förläggande till en typisk svensk miljö, västkusten på sommaren, är helt hans egen. Det är två ganska intagande moderna ungdomar som äro bokens huvudpersoner. De hade tänkt sig en trevlig utflykt i bil till en sportstuga med bad och fiske, men i stället konfronteras de med ett mord. Deras första impuls är att skydda sig från att själva bli indragna och misstankta i den ruskiga affären, men det visar sig snart att deras undanflykter lett dem in på en farlig stråt. Spänningen i romanen knyter sig dels till det unga parets kurragömmalek med polisen, dels till uppspårandet av den verkliga brottslingen. Vi våga påstå att upplösningen är verkligt överraskande och sinnrik.
Åke Strömberg, som härmed utger sin första bok, är filosofie studerande vid Göteborgs högskola. Man kan säkerligen vänta sig goda ting av honom i fortsättningen.