Wilding, Sten (pseud. f. Bennie Liljenfors, 1938-____)

Wilding, Sten, 1965, Dom över död man

Förlag:
Zindermans (Göteborg)
Tryck:
Bohusläningens AB, Uddevalla 1965
Bindning:
Häftad
Format:
133 x 200 x 16 mm
Omfång:
143 sidor
Omslag:
Kjell Ivan Anderson

Förlagets text:
Journalisten Lennart Weber, utrikeskorrespondent, är på semester hemma i Sverige och njuter i fulla drag av den svenska sommaridyllen, fjärran från de oroliga hörn av världen där han brukar vistas för sin tidnings räkning. Han hamnar av en slump på ett lördagsparty i den lantliga idyllen Granhult. Plötsligt befinner han sig mitt i en virvel av dramatiska händelser, och den stillsamma semester han planerat får han ägna åt en mordgåta, som för varje dag ter sig allt mer olöslig.
I sin debutdeckare "Döm över död man" flätar Sten Wilding med skicklig elegans en oupphörligt fängslande intrig kring människor i teatermiljö. Med spänstig stil och säker blick tecknar han figurer och miljö. Hans underhållande debutbok har must och färg.
Sten Wilding är ett nytt namn bland de svenska deckarförfattarna, men han visar redan i denna sin första bok att han framgångsrikt kan ta upp konkurrensen med landets främsta företrädare för genren. Sten Wilding är ett namn som läsaren kommer att lägga på minnet och med förtjusning kommer att vilja återknyta bekantskapen med.