Acker, Benjamin
(pseud. f. Lennart Karstorp, 1936-1994)

Acker, Benjamin, 1974, Välkänd präst mordmisstänkt - en deckare

ISBN 91-1-742171-3

Förlag:
P. A. Nordstedt & Söners Förlag (Stockholm)
Tryck:
Kungl. Boktryckeriet P. A. Nordstedt & Söners, Stockholm 1974
Bindning:
Häftad
Format:
126 x 203 x 13 mm
Omfång:
168 sidor
Omslag:
Leif Zetterling

Förlagets text:
Komminister Leif Carlgren i Lundby församling i Göteborg hade tänkt sig en lugn hemmakväll med lite kaffe, lite gott vetebröd, en mysig deckare . . . Men så får han besök av pastorsexpeditionens extrakontorist Rosa Ek. Hon behöver lätta sitt hjärta och om det är någonting den unge prästen kan så är det att lyssna: Rosa står sedan en tid ensam i livet men inte längre så ensam. Hon har lyckats trassla in sig två karlar och vill gärna trassla sig ur och hålla sig till en! Rosa Ek är en bra människa. Hon vill få ordning på sitt liv. Nu har hon alla chanser eftersom hon dessutom har vunnit hundratusentals kronor på en V5-bong, som hon satsat på rent skoj.
Leif lyssnar, Rosa talar och lättad går hon hemåt. Men hon når aldrig hem utan försvinner och hittas efter flera dar i Slätta Damm mördad.
Nu får Leif Carlgren det svårt: hans tystnadsplikt hindrar honom från att berätta om Rosas besök, polisen blir allt misstänksammare . . .
Men ingenting kan hindra honom att själv fråga sig: var motivet till mordet svartsjuka eller pengar.
Svaret får vi i en deckare som berättar mycket och förälskat om Göteborg och dess människor, om onda och goda, om livets stora elände men också om dess små glädjeämnen.