[Svenska Deckarakademin]

[Svenska Deckarakademin], 1993, Mässfall - kriminalnoveller

ISBN 91-7029-123-3

Förlag:
Tre Böcker Förlag AB (Göteborg)
Tryck:
Vänersborgs Offset AB, Vänersborg
Bindning:
Trådbunden med hård illustrerad pärm (jag vet ej om det ska finnas skyddsomslag till)
Format:
142 x 215 x 17 mm
Omfång:
152+1 sidor
Omslag:
Michael Kilander

Förlagets text:
TOLV NYSKRIVNA MÄSSFALL
från Bokmässan i Göteborg!

I nådens år 1893 publicerades den första svenska detektivromanen, Stockholms-detektiven av pseudonymen Prins Pierre. 1993, ett jämt sekel senare, firas detta på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg.
Svenska Deckarakademin står beredd med fyllda cyankaliumglas, nyknutna strypsnaror och blankpolerade trubbiga föremål för att ta emot de specialinbjudna gästerna: ett jämt dussin av Sveriges mest uppskattade kriminalförfattare av i dag.
I tolv nyskrivna noveller bjuder de på var sitt Mässfall om mord och andra intresseväckande händelser i samband med bokmässan. Och så här mycket har aldrig hänt på en bokmässa tidigare!
Låt Olov Svedelid visa upp sin levande mässkonst! Beundra Frankensteins monter tillsammans med Kjell E Genberg! Följ Carlösten Nordmark när han attackerar mässhotellet!
Missa inte när Gösta Unefäldt spårar författaren som försvann! Upplev hur Jean Bolinder skapar en litterär succé, och låt Ulf Durling presentera en nyförälskad bibliotekarie i en mässalli. . . förlåt, mesallians.
Möt förläggare och författare (mördade och mördande), terrorister och hämnare, publik och utställare, i sällskap med Jan Eric Arvaston, Jenny Berthelius, K Arne Blom, Jan Olof Ekholm, Tage Giron och Uno Palmström. Den sistnämnde svarar också tillsammans med Johan Wopenka för sammanställning och förord.