Johnsson, Philip (1943-____) & Lauenstein, Lennart (1945-____)

Johnsson, Philip & Lauenstein, Lennart, 1997, Det lättsinniga kommunalrådet - en kommunalroman om mord och mutor [kriminalroman]:
[172 s.] Efter en blöt kväll på kommunkonferensen i Kalmar, följer det socialdemokratiska kommunalrådet från Karlstad, Bruno Andersson, med det moderata kommunalrådet från Jonsered, Laila Luzth, till hennes hotellrum. När den berusade Bruno fått av sig kläderna och lagt sig i Lailas säng somnar han direkt. Laila lånar Brunos nyckel och lägger sig att sova på hans rum i stället. Nästa morgon hittas Bruno död i Lailas säng, skjuten med två skott. Då journalisten Christian Vinde från KommunAktuellt, efter ett tips, börjar undersöka händelserna kring mordet, nystas en stor muthärva upp...
Den här boken är precis vad den utger sig för att vara "en kommunalroman om mord och mutor". Den beskriver på ett mycket roande sätt en del av den verklighet vi lever i den oheliga alliansen mellan storkapitalet och delar av politiken/administrationen, som här i kriminalromanens form, rullas upp efter att ett kommunalråd mördats "i fel säng" på en konferens. Handlingen utspelar sig i Kalmar, Karlstad och Jonsered, samt på en semestertripp till Grekland. Välskriven och roande, men kunde ha mått bra av en lite bättre korrekturläsning.
Huvudpersoner: Laila Luzth, kommunalråd & Christian Vinde, journalist
7 poäng (2010-06-15)