Härd, Ingemar (1947-____) & Diesen, Christian (1948-____)

Härd, Ingemar & Diesen, Christian, 2003, Brustet hjärta - kriminalroman

ISBN 91-7029-528-X

Förlag:
Tre Böcker Förlag AB (Göteborg)
Tryck:
ScandBook AB, Falun 2003
Bindning:
Rygglimmad med hård illustrerad pärm och skyddsomslag
Format:
142 x 215 x 34 mm
Omfång:
415 sidor
Omslag:
Brita Bahlenberg

Förlagets text:
Natten efter att Sverige förlorat ishockeymatchen i OS mot Vitryssland hittas en 31-årig pedofil ihjälslagen på Mariebergs kyrkogård i Göteborg. Han hade tre dagar tidigare rymt från ett fängelse, där han ingått i ett medicinskt försöksprojekt.
Några veckor senare hittas ytterligare en dömd pedofil död, hängd i sin cell. Den tjocka mur av tystnad som möter det omaka radarparet Jinsén och Karlsson på länskriminalen får dem att tro att likvideringen av pedofiler kan vara sanktionerad av samhället. Eller är det högerextrema grupper som satt igång en rensningsaktion? Ett makabert fynd i det första offrets mun leder tankarna till en seriemördare – eller är det anhöriga till de utsatta barnen som tagit hämnd?
I denna realistiska kriminalroman, som till stor del bygger på autentiska fall, skildras polisens vardagsarbete och sökandet efter de okända förövarna från kyrkogården. Mot sig i den spännande jakten har poliserna också sina egna fördomar.
Brustet hjärta är Härd & Diesens fjärde roman. Efter Smutsigt hantverk, om mord och skumma affärer i byggbranschen, och ungdomsromanen 1994, följde den initierade och kritikerrosade Italienthrillern Rena händer. Nu återvänder författarna till Göteborg och skildrar med stor insikt de brott, som är allra svårast att utreda.
Ämnet till trots är boken skriven med osentimental realism och drastisk humor, och spänningen skruvas åt med obönhörlig effektivitet.