Unefäldt, Gösta (1926-____)

Unefäldt, Gösta, 2005, Dödligt handikapp - polisroman

Förlag:
Tre Böcker Förlag AB (Göteborg)
Bindning:
Kartonnageband med skyddsomslag
Format:
141 x 215 x 20 mm
Omfång:
224 sidor
Omslagsfoto:
Binge Eliasson/Johnér

Förlagets text:
Polisen i Strömstad är tillbaka med Åernilla Bitén som chef efter maken Bo Krohnborg som numera är pappaledig och hemma med parets dotter.
Tidigt en sommarmorgon hittas golfklubbens receptionist Eva Kruse död i kanalen. Troligen mördad. Ingen förstår varför den vänliga kvinnan har bragts om livet och polisen trevar efter motiv och misstänkta.
Kan Eva möjligtvis ha blivit vittne till något på arbetsplatsen, den fashionabla golfklubben i Strömstad? Den nytillträdda städerskan mutades ju att hålla tyst i ett otrohetsdrama hon bevittnat. Kan Eva möjligtvis också sett eller hört något eller finns det någon okänd man i Evas liv? Mycket talar för det sistnämnda.
Vem den skyldige är blir nytillträdda polischefen Pernilla Biténs första fall att lösa och det kräver hennes fulla koncentration. I sitt sökande efter mördaren får hon många gånger användning för allt det hon lärt av de äldre kollegorna och slutligen är det också Evald Larssons ord som legat och grott i Pernilla Bitén som hjälper henne att hitta den skyldige.
Gösta Unefäldt är välkänd för deckarvännerna. Han har en rik produktion av spännande polisromaner bakom sig, varav flera har filmats för TV.
Detta är hans tolvte bok om de populära poliserna i Strömstad.