Edwardson, Åke (1953-____)

Edwardson, Åke, 2007, Nästan död man - en spänningsroman med Erik Winter

ISBN 978-91-1-301747-1

Förlag:
Norstedts (Stockholm)
Tryck:
WS Bookwell, Finland 2007
Bindning:
Rygglimmad med hård pärm och skyddsomslag
Format:
158 x 223 x 37 mm
Omfång:
511(+1) sidor
Omslagsfoto:
Ingmar Jernberg

Förlagets text:
En gangster, en författare, en politiker och en helt vanlig medborgare – och en kriminalkommissarie som plågas av tvivel och en sprängande huvudvärk. Det är en otroligt vacker höst, men en mörk händelse hinner ifatt dem alla.
Deras öden är sammanlänkade av en flicka som försvann för över trettio år sedan.
De står alla inför döden, och kommer att förenas av döden.
Nästan död man är den nionde och näst sista romanen om Erik Winter och hans kolleger vid Göteborgspolisen.
-----
nästan död man
”Bilen stod med dörrarna öppna, motorn igång, strålkastarna på väg genom natten hela vägen till fästet på den södra sidan. Det var en overklig scen. Brons vägbanor var tomma. Himlen var mycket stor i väster. Den var fortfarande röd efter skymningen, som om gårdagen inte ville släppa taget om morgondagen.
En annan bil närmade sig från norr. Föraren fick göra en sväng runt den stillastående. Han stannade tjugo meter bort och klev ur. Han kunde höra en mås skrika. Det luktade olja och salt. Det var tyst överallt, som om bron svävade i en egen värld. Bara ljuden av de två bilmotorerna hördes. Han gick närmare. Bilen verkade övergiven. Det satt ingen i den. Förarsätet var tomt. Alla fyra dörrarna var öppna, de såg ut som vingar, som om bilen var i färd med att förvandla sig till en fågel och lämna bron. Eller en jättelik insekt, svart, glänsande.”