Virdborg, Jerker (1971-____)

Virdborg, Jerker, 2007, Mannen på Trinisla - roman

ISBN 978-91-1-301721-1

Förlag:
Norstedts (Stockholm)
Tryck:
ScandBook AB, Smedjebacken 2007
Bindning:
Rygglimmad med hård pärm och skyddsomslag
Format:
142 x 215 x 22 mm
Omfång:
257 sidor
Omslagsfoto:
Anders Källgård

Förlagets text:
En tryckande het sommardag. En ö fylld med semesterfirare och fritidsbåtar. En främmande båt med mörkröda segel.
Det finns dagar när sommaren är som allra varmast, när luften står stilla, då det är som om naturen och verkligheten håller andan. Dagar när ingenting händer, men då allt förändras. Mannen på Trinisla utspelar sig en sådan dag.
Under ett dygn i juli följer vi några personer på ön Trinisla i Bohuslän. Här finns systrarna Lina och Anne och deras nedgångne far, och den frustrerade Johan och hans flickvän Petra. Samt en gåtfull man med märkliga förmågor. Jerker Virdborgs nya roman är en förtätad berättelse som gestaltar ett fascinerande möte mellan det hemtama och det okända, med samma laddade stämning som i Svart krabba.

»Över de flacka och vågformade bergsknallarna längre ut låg ett tunt dis som tycktes upplösas så snart han närmade sig. Han passerade nästan helt uttorkade gölar med vissnat gräs och fortsatte över ett långt parti med sandfärgade och mycket mjukt slipade klippor. Det gick att se enstaka människor på långt avstånd, ett par mindre båtar körde sakta förbi i ett sund norröver. Utanför alltsammans, i väster, syntes det öppna havet, intensivt ljusblått, eller blågrått, med en underligt skimrande yta, som om den var av flytande metall.«