Edwardson, Åke (1953-____)

Edwardson, Åke, 2008, Den sista vintern - en spänningsroman med Erik Winter

ISBN 978-91-1-301751-8

Förlag:
Norstedts (Stockholm)
Tryck:
GGP Media, Tyskland 2008
Bindning:
Rygglimmad med hård pärm och skyddsomslag
Format:
160 x 234 x 35 mm
Omfång:
462+1 sidor
Omslagsfoto:
-

Förlagets text:
En polispatrull kallas till en våning i Vasastan. De finner en man i svår chock. Hans sambo ligger död i dubbelsängen. Inom några dagar sker ett identiskt mord: en kvävd kvinna, hennes man bredvid, en vacker våning i Vasastan. Mot sitt nekande grips också den här mannen. Nu handlar det bara om att förhöra fram sanningen.
Men en ung polisassistent har sett något i de båda lägenheterna som inte släpper hennes tankar. Någonting som inte stämmer.
Den sista vintern är den tionde och avslutande delen i den internationellt hyllade romansviten om Erik Winter och hans kolleger vid Göteborgs-polisen.

"Det slocknade plötsligt i trapphuset.
Ett litet ljus läckte ut från dörröppningen.
Ljuset såg mycket otäckt ut. Som en orm, tänkte hon, på väg ut, mot dom. Hon kunde se Johnnys profil. Han hade vänt sig mot henne. Han verkar inte ha så bråttom längre. Han är lika rädd som jag. Hon hörde ett ljud inifrån lägenheten. Våningen. Det där är inte en simpel lägenhet, tänkte hon. Ljudet lät som en snyftning, eller en djup andning. Det sipprade ut med den elektriska ormen. Där kom det igen. Det fanns något annat i det nu, kanske som ett långsamt skrik. Det fanns ångest i det. Hon visste vad ångest var."