Kjellin, Svante (____-____)

Kjellin, Svante, 2008, American saga - roman

[ISBN 978-91-633-2009-5]

Förlag:
Kjellin Projekttjänster (Mölnlycke)
Tryck:
CO-print, 2008
Bindning:
Rygglimmad med mjuk pärm
Format:
150 x 210 x 16 mm
Omfång:
272 + 4 sidor
Omslag:
-----

Förlagets text:
"Franclin ligger i en solstol på däck, invirad i en filt med fartygets namn broderat längs kanterna. Ansiktet är vänt mot det nya fosterlandet och en lätt förmiddagsvind smeker håret bakåt."
En framgångsrik karriär som sportjournalist i New York tog slut samma dag han skrev en avslöjande artikel från Berlinolympiaden. Kvinnan han levde med är borta och hans mor vägrar berätta vem som egentligen är hans far.
När tillvaron är som mörkast dyker den mystiske Mr Weiss upp och lockar med en ny framtid och en resa över Atlanten. Enda villkoret är att han ansluter till den värld som i smyg planerar för ett krig som alla vet måste komma.
Svenskamerikanen Franclin Lundkvist är på väg "hem" till Göteborg, den stad hans mor en gång tvingades lämna. Hans uppdrag är att finna en lista med namn på forskare som vill lämna Europa för USA.
Jakten på den åtråvärda listan äger rum i Göteborg den heta sommaren 1938. Där möter han den vackra och spännande Rosie, en kvinna vars bakgrund förbryllar honom och nästan påminner om hans egen.
Han letar bland samhällets toppar med internationella kontakter, bland utländska besökare och blir god vän med en företagsam grekisk redare och hans älskarinna.
Men uppdraget är inte ofarligt. En förvirrad man i borsalino överfaller honom i en park, bilar med antenn på taket förföljer honom och en tysk affärsman börjar ställa närgångna frågor.