Ceder, Camilla (1976-____)

Ceder, Camilla, 2009, Fruset ögonblick - en kriminalroman

ISBN 978-91-46-21994-1 (inb)

Förlag:
Wahlström & Widstrand (Stockholm)
Tryck:
Scandbook AB, Falun 2009
Bindning:
Blockband (rygglimmad med gasväv) med hård pärm och skyddsomslag
Format:
163 x 232 x 40 mm
Omfång:
485 + 1 sidor
Omslagsfoto:
H. Armstrong Roberts

Förlagets text:
När Seja väcks av telefonen tidigt en decembermorgon är det Åke, hennes granne. Chockad berättar han att han hittat en massakrerad kropp vid en gammal bilverkstad. Han har ringt polisen, men hon måste komma och hämta honom.
Seja börjar efter en skilsmässa långsamt känna sig stark och fri i sitt nya liv i det lilla huset på landet. Och så vänds allt upp och ner när hon och Åke rullar in på uppfarten till bilverkstaden, där polisen redan påbörjat sin undersökning. En rostig skylt vajar i vinden: Thomas Edells verkstad och skrot. Utan förvarning sköljer minnen från det förflutna genom Seja. Hon måste få se den döde.
Ur minnena växer en besatthet fram som kommer att få konsekvenser inte bara för Seja, utan även för polisutredningen och inte minst för kriminalkommissarie Christian Tell.
Fruset ögonblick mejslar med deckarens verktyg och en fingertoppskänsla för det vardagligt mänskliga fram ett Sverige bortom allfarvägen, där en handfull människor av slump, nödvändighet och historia strålar samman.