Rosman, Ann (1973-____)

Rosman, Ann, 2009, Fyrmästarens dotter

ISBN 978-91-7351-454-5

Förlag:
Damm Förlag (Malmö)
Tryck:
ScandBook AB, Falun 2009
Bindning:
Rygglimmad med hård pärm och skyddsomslag
Format:
141 x 210 x 26 mm
Omfång:
328+5 sidor
Omslag:
Nina Leino

Förlagets text:
På den lilla ön Hamneskär utanför Marstrand håller man på att ställa i ordning en ny turist- och konferensanläggning. Det som tidigare var fyrpersonalens bostäder ska rustas upp, och vid invigningen kommer den renoverade krinolinfyren Pater Noster från 1868 åter att ställas på plats. Men så gör man ett obehagligt fynd i fyrmästarbostadens matkällare påträffar man kvarlevorna av en man, som av allt att döma har legat där länge.
Karin Adler vid kriminalpolisen i Göteborg får hand om utredningen. Till en början har man inte mycket att gå efter bara en förteckning över försvunna personer och en vigselring. Samtidigt är Karins förhållande med sambon Göran på upphällningen, och relationen till den fyrkantige kollegan Folke närmar sig kokpunkten. Alltmedan mystiken kring den döde mannen tätnar. Vem är han? Och varför har han blivit inmurad?

Ann Rosmans debutbok utspelas i den bohuslänska skärgårdens suggestiva vattenlandskap. Mot nattsvart ondska och vinningslystnad står kärlek som inte ens döden kan besegra.

"Det var som om murbruket inte längre orkade bära den tunga hemlighet som stenhuset så länge bevarat. Innanför väggen fanns ytterligare ett rum som en gång hade tillhört fyrmästarens familj. I dunklet därinne låg en människokropp. Ansiktet var vänt mot dem som om de varit väntade."