Ahlstedt, Mats (1949-____)

Ahlstedt, Mats, 2010, Dömd för livet

ISBN 978-91-7355-147-2

Förlag:
Kabusa Böcker (Göteborg)
Tryck:
WS Bookwell, Finland 2010
Bindning:
Rygglimmad med hård pärm och skyddsomslag
Format:
159 x 234 x 21 mm
Omfång:
235+1 sidor
Omslag:
Anna Henriksson

Förlagets text:
I 23 år har Tony suttit inne för mordet på sin ungdomskärlek Marianne. När han släpps ur fängelset återvänder han till sitt barndomshem på Marstrand för att börja ett nytt liv, men det förflutna kommer snart ikapp honom. Den pensionerade chefsåklagaren Karl-Gustaf Rosén, som såg till att Tony fick livstid, börjar frukta för sitt eget liv när två huvudvittnen i rättegången mot Tony mördas. Polisen misstänker att Tony är ute efter en fruktansvärd hämnd.

Mats Ahlstedt är en favorit hos dem som gillar välskrivna, spännande kriminalromaner. Intresset för skuld och straff grundlades tidigt i författarens liv hans pappa var fängelsepräst. På Kabusa Böcker har tidigare utkommit Den röda damcykeln och Mordet på Ragnhildsholmen.

CITAT UR BOKEN:
Elin kände igen honom direkt när han kom gående uppför trappan. Om några sekunder skulle de mötas på loftgången som löpte utmed husfasaden. Hon hann nätt och jämnt smita in i ett av rummen och kunde känna luftdraget genom den halvöppna dörren när han passerade.
Hon stack försiktigt ut näsan och fick se en skymt av honom på väg till den lilla lägenheten som var hans mammas hem. Skulle hon ge sig till känna? Hälsa honom välkommen ut i samhället och friheten?
Tänk om han ...
Hon stängde och pressade ryggtavlan mot dörren. Majvor Sivertsson, som bott på Sörgården i många år, såg förvånat på henne.
Varför kommer du? Jag har inte ringt efter någon.

CITAT UR BOKEN:
Elin flackade med blicken mot alla hon mötte och vände sig ideligen om på väg hem från arbetet. Tankarna gick från Tony och Anna-Lena till hennes egen man, Urban. Varför var han så sen? Att han förändrats sedan en tid tillbaka behövde man inte vara psykolog för att se. Han hade blivit allt mer tvär och frånvarande, innesluten i sig själv, där han satt förskansad i arbetsrummet på kvällarna.
Han dolde något för henne, oklart vad. Hon hade tidigare satt det i samband med att han jobbade så mycket. Det kunde inte vara lätt att dag in och dag ut få höra hur eländigt livet var, att möta alla dessa ångestdrivna eller deprimerade patienter.
Kunde det ha med Tony att göra? Eller var det ... hon ville inte tänka tanken till slut. Hade han tagit kontakt igen? Träffade Urban honom? De hade ju lovat varandra att begrava det för som varit för all framtid. Ju mer hon grubblade desto olustigare kände hon sig.