Appelqvist, Kristina (____-____)

Appelqvist, Kristina, 2010, Den som törstar - kriminalroman

ISBN 978-91-501-1266-5

Förlag:
Alfabeta Bokförlag AB (Stockholm)
Tryck:
ScandBook, Falun 2010
Bindning:
Rygglimmad med hård pärm och skyddsomslag
Format:
143 x 215 x 29 mm
Omfång:
361+2 sidor
Omslagsillustration:
------

Förlagets text:
EMMA LUNDGREN, ung rektor vid Västgöta universitet, befinner sig på semester i Rom när hon nås av beskedet att hennes kollega, professorn i religionshistoria, Vidar Malmberg, hastigt dött i en hjärtinfarkt.
Inget tyder på att hans död skulle vara något annat än en naturlig följd av hans stora intresse för mat och dryck. Men samma dag som begravningen äger rum görs en makaber upptäckt. Den världsberömda operasångerskan Angela Hansson, som kommit till Sverige för att tillsammans med Sancta Elins kyrkokör sjunga på begravningen, hittas brutalt mördad. Mordet leder till att även Vidar Malmbergs död kommer i ett nytt ljus.
Som medlem i kyrkokören hamnar Emma Lundgren återigen mitt i en mordutredning ledd av kriminalkommissarie Filip Alexandersson.
Den som törstar är Kristina Appelqvists uppföljare till succén Den svarta löparen. Återigen står småstadslivet i Skövde och Västgöta universitet i centrum. Med spår och villospår, plus den trevande romansen mellan kriminalkommissarien och den nytillträdda rektorn, är Den som törstar en spännande pusseldeckare med trådar som sträcker sig långt tillbaka i tiden.