Ceder, Camilla (1976-____)

Ceder, Camilla, 2010, Babylon - en kriminalroman

ISBN 978-91-46-22044-2

Förlag:
Wahlström & Widstrand (Stockholm)
Tryck:
GGB Media Gmbh, Tyskland 2010
Bindning:
Rygglimmad med skyddsomslag
Format:
162 x 235 x 33 mm
Omfång:
397+1 sidor
Omslagsfoto:
Torbjörn Andersson

Förlagets text:
Man Ijög inte utan anledning, frågan var bara varför han ljugit. Den var retorisk: Henrik hade inte varit på väg till Axel för att läsa till tentan.
Återigen försökte hon se på sig själv utifrån. Hon måste medge att vid varje tidigare tillfälle när hon suttit med svartsjukan i knäet hade tecknen förefailit så obestridligt tydIiga, signalerna så omöjliga att ta miste på. Det verkade alltid finnas bevis för att mannen ifråga svek och bedrog.
För det hade handlat om ett antal män.
Hon ville inte minnas.


Samma dag som kriminalkommissarie Christian Tell och hans flickvän Seja Lundberg ska åka på sin efterlängtade skärgårdssemester hittas ett par brutalt mördat på en av Göteborgs finare adresser. Hon visar sig vara forskare i arkeologi vid universitetet, han är hennes student.
Mordet antas vara ett svartsjukedrama. Men så börjar dessutom uppgifter komma in som pekar mot olaglig handel med antika föremål. Närmare bestämt flera tusen år gamla objekt, vissa stulna från museet i Bagdad under den amerikanska invasionen. Föremål från vår civilisations vagga, så värdefulla att de skulle kunna förändra en människas hela framtid.

Babylon är uppföljaren till Camilla Ceders omtalade och uppskattade kriminaldebut Fruset ögonblick.