Tursten, Helene (1954-____)

Tursten, Helene, 2010, Den som vakar i mörkret - kriminalroman

ISBN 978-91-642-0325-0

Förlag:
Piratförlaget (Stockholm)
Tryck:
ScandBook, Falun 2010
Bindning:
Rygglimmad med hård pärm och skyddsomslag
Format:
144 x 215 x 29 mm
Omfång:
328+3 sidor
Omslagsform / omslagsfoto:
Ola Carlson / Kristin Lidell

Förlagets text:
Dold av mörkret iakttar han kvinnorna. Han har en överenskommelse med dem, och så länge de är trogna beskyddar han dem. Men när de syndar straffar han dem med döden.
En kvinna hittas död på en kyrkogård, strypt och paketerad i plast. Kroppen är omsorgsfullt rengjord och mördaren har inte lämnat några spår efter sig. Några dagar före mordet har kvinnan fått en blomma samt ett kort med obegriplig text och ett fotografi på sig själv. Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor i Göteborg har varken ledtrådar eller motiv och när ett liknande mord begås strax därefter börjar jakten på mördaren bli desperat. Samtidigt inträffar en rad egendomliga händelser i Irenes närhet. Familjens trädgårdsmöbler flyttas om, blommor förstörs och någon vakar utanför deras fönster. Är det bara pojkstreck? Eller finns det någon där ute som vill familjen Huss illa?
Den som vakar i mörkret är Helene Turstens nionde bok om lrene Huss, en gastkramande kriminalroman som garanterat håller läsaren sömnlös. I synnerhet om man bor på bottenvåningen...