Börjlind, Cilla (1961-____) & Börjlind, Rolf (1943-____)

Börjlind, Cilla & Börjlind, Rolf, 2012, Springfloden

ISBN 978-91-1-304168-1

Förlag:
Norstedts (Stockholm)
Tryck:
ScandBook AB, Falun 2012
Bindning:
Rygglimmad med hård pärm och skyddsomslag
Format:
159 x 231 x 32 mm
Omfång:
442+1 sidor

Omslag:
------

Förlagets text:
1987 Under en kall och likgiltig fullmåne begås ett sadistiskt mord på en strand på Nordkoster. Offret är en ung gravid kvinna. Förövarna är tre personer. En liten pojke blir ofrivilligt vittne till rnordet.
Utredaren Tom Stilton hittar inget motiv. Inga gärningsmän. Ingen identitet på offret. Fallet förblir olöst.
2011 Olivia Rönning får i uppgift att skriva ett elevarbete på Polishögskolan om det olösta strandfallet. Hon vaskar fram så mycket hon kan via gamla källor. Men det svåraste är att få tag i den som ledde mordutredningen Tom Stilton är som uppslukad av jorden.
Springfloden är den första boken i serien om Tom Stilton och Olivia Rönning.

När de första glesa vågorna rullade in mot land var det bara kvinnans huvud som stack upp ur sanden. Hennes långa hår blöttes, långsamt, en liten krabba fastnade i en mörk test. Själv höll hon blicken fäst på månen, tigande.
När springfloden kom så kom den ganska snabbt. Vågornas höjd ökade för varje svall och sköljde över kvinnans huvud, in i munnen och upp i näsan. Hennes strupe fyildes av vatten. När hon vred sig undan fick hon en ny våg i ansiktet.
Från sitt håll kunde pojken iaktta hur vattennivån steg. Huvudet på botten försvann och dök upp och försvann igen. Plötsligt hörde han ett fruktansvärt skrik. Det var kvinnan i hålet som skrek, besinningslöst. Skriket ekade över den flacka bukten och studsade mot pojkens klippa innan nästa våg sköljde in över huvudet och skriket försvann.
Då sprang pojken.