Tursten, Helene (1954-____)

Tursten, Helene, 2012, I skydd av skuggorna - kriminalroman

ISBN 978-91-642-0383-0

Förlag:
Piratförlaget (Stockholm)
Tryck:
ScandBook AB, Falun 2012
Bindning:
Rygglimmad med hård pärm och skyddsomslag
Format:
143 x 215 x 25 mm
Omfång:
299+1 sidor
Omslagsillustration:
(uppgift saknas)

Förlagets text:
Ett pizzabud kör vilse i Göteborgs övergivna hamnkvarter, ett mörkt och nedgånget område. Plötsligt flimrar ett ljus till bakom ett smutsigt fönster och budet tror att han kommit rätt. En dörr slits upp och en brinnande man stapplar ut på gården. Några minuter senare är han död.
Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor hamnar mitt i korselden mellan rivaliserande gäng när de utreder fallet med den ihjälbrände mannen. Den förfallna byggnaden i hamnen har tillhört en av stadens kriminella grupperingar, där offret var medlem. Har de mördat en av sina egna eller står Göteborg inför ännu ett gängkrig? Och varför känns det hela tiden som att polisen ligger steget efter?
Hemma hos familjen Huss firar man att Krister blivit restaurangägare. Men glädjen blir kortvarig. Utanför restaurangen detonerar en bomb under familjens bil en bomb av just den typ som de kriminella gängen använder. Irene inser att hela familjen Huss svävar i livsfara.
I skydd av skuggorna är Helene Turstens tionde bok om Irene Huss. Böckerna har utkommit i femton länder och samtliga har filmatiserats.